Ljetna škola znanja i kreativnosti Moj grad me treba!

 

Ljetna škola znanja i kreativnosti Moj grad me treba! 

 

U okviru projekta Moj grad me treba! u Donjem Vakufu će se od 13. do 17. juna održavati tri javna događaja koja imaju za cilj animirati javnost u Donjem Vakufu da prepozna kako su mladi pokretačka snaga koja može promjeniti stanje u ovom gradu. Ciljna grupa su prvenstveno učenici i učenice osmih razreda koji će pohađati ljetnu školu pet dana i na kojoj će učiti o društvenom aktivizmu, pravima mladih, međureligijskom dijalogu i volonterizmu. Osim aktivizmom, budući srednjoškolci će se baviti i kreativnim radom te će pripremiti prodajnu izložbu svojih radova Humanitarni prodajni bazar. Sredstva prikupljena od bazara usmjerit će se na kupovinu didaktičkog materijala u Dječijem vrtiću, koji je partner projekta. Učenici i učenice će volonterski učestvovati i u pripremi javne tribine na temu "Mladi u Donjem Vakufu: prilike, perspektive, budućnost" gdje će se raspravljati o promjeni letargičnog stanja u ovom malom bosanskohercegovačkom gradu. 
 
Projekat realiziraju Zavod Krog, Slovenija i Udruženje za jezik i kulturu Lingvisti, Sarajevo, u saradnji sa Općinom Donji Vakuf i JU Dječiji vrtić, Donji Vakuf. Projekat su podržali Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije, SHL fondacija, Sarajevo i Centar za napredne studije Sarajevo. Radionice će voditi mladi koji su porijeklom iz Donjeg Vakufa ali danas rade i žive u Sarajevu nakon što su uspješno završili fakultete.  Ključna ideja iza ove ljetne škole jeste upravo to da djeca u Donjem Vakufu uvide da su brojni njihovi sugrađani i sugrađanke išli u te iste škole i marljivim radom kasnije završili škole i fakultete i da su danas korisni članovi i članice društva. 
 
Ulaz na sve događaje je besplatan.
 
četvrtak, 14. 6. 2012. u 18h u Domu kulture, Donji Vakuf - Komična, mađioničarska predstava "Svijet čarolije" za djecu od 3 do 7 godina; Crtanje po licu - facepainting i modeliranje balona
 
subota, 16. 6. 2012. u 18h u Dječijem vrtiću, Donji Vakuf - Javna tribina: "Mladi u Donjem Vakufu: prilike, perspektive, budućnost"
 
nedjelja, 17.6.2012. u 18h u Dječijem vrtiću, Donji Vakuf - Humanitarni prodajni bazar i Svečano zatvaranje Ljetne škole.
 
Svi ste pozvani!
 
Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.