Naš tim

Udruženje su:

Sandra Zlotrg, PROFESORICA BHS JEZIKA

izvršna direktorica

Magistrica lingvističkih nauka. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu studirala bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnosti naroda BiH i komparativnu književnost. Radi kao lektorica i kao profesorica BHS jezika kao drugog/stranog. Zanima je feministička lingvistika i uživa u objašnjavanju kako gramatička pravila imaju smisla.

Ifeta Palić, Profesorica bosanskog, hrvatskoga, srpskog jezika

koordinatorica za kurseve

Završila je dodiplomski studij bosanskog, hrvatskoga i srpskog jezika i književnosti naroda BiH na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Na istom fakultetu je završila i diplomski studij na istom odsjeku. BHS kao drugi/strani predaje od 2013. godine. Voli pričati i raspravljati o jeziku. 

Lamija Čengić, profesorica engleskog jezika

uredska asistentica i voditeljica društvenih mreža

Studentica završne godine dodiplomskog studija na Filozofskom fakultetu u Zenici, na Odsjeku za engleski jezik i književnost. Radi kao prevoditeljica. Također govori turski jezik i voli istraživati o međusobnoj povezanosti i interpretaciji stranih jezika. Voli čitati o složenosti značenja u različitim kulturama.

Cat Norman Tahirović, učenica

saradnica

Fotografkinja. Prevoditeljica. Umjetnica. Predaje na Burchu. U Sarajevu živi od 2013.

Samantha Farmer, učenica

saradnica

Samantha Farmer živi blizu Detroita i pohađa kurseve u Lingvistima od 2021. Diplomirala je slavistiku i istoriju na Univerzitetu u Texasu. Trenutno je doktorska kandidatkinja na Odsjeku za slavenske jezike i književnost na Univerzitetu u Michiganu, gdje predaje uvodne kolegije i studira književnost ex-Yu prostora i istočne Evrope, komparativni postsocijalizam, rodne studije, te muzeologiju. Njezini prijevodi na engleski Ćamila Sijarića, Jasne Jasne Žmak i drugih objavljeni su u časopisima TurkoslaviaExchanges: Journal of Literary Translation, Zenithism (1921–1927): A Yugoslav Avant-Garde Anthology Asymptote.

Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.