Privatni časovi

Udruženje za jezik i kulturu Lingvisti nije obična škola jezika. Mi smo kolektiv ljudi koji se u radu i životu rukovode istim vrijednostima: vjerujemo u snagu prijateljstva i solidarnosti, iscjeliteljsku moć smijeha i razumijevanja, a ponajviše - u suosjećanje. Suosjećanje je jedno od dva osnovna principa naše predavačke filozofije i vizije. Svaki put kada zakoračimo u učionicu potpuno smo svjesni da pred nama ne sjede klijenti, već ljudska bića, sa bogatim i zamršenim životnim iskustvima, sa vlastitim željama i strahovima, i da ih učenje stranog jezika stavlja u ranjivu poziciju i čini nesigurnim. Proces učenja započinje prepoznavanjem ljudskosti u svakom od učenika/učenica.

 

Učenje stranog jezika nije jednostavno i ne dešava se preko noći. Potrebno je jako puno rada, truda i vremena. Zato je drugi princip naše predavačke filozofije i vizije: strast. Mi strastveno volimo svoj posao i ne radimo ga polovično. U učionicu nikada ne ulazimo rastreseni, neraspoloženi, umorni. Vi imate pravo zapasti u malodušnost, ali mi ne. Vi imate pravo na frustriranost, mi ne. Naše je da budemo beskrajno strpljive i pružamo bezuvjetnu podršku.  

 

Udruženje Lingvisti može, na vaš zahtjev, organizirati privatne časove engleskog ili bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika u terminu koji vama najbolje odgovara. Pri tome ste u mogućnosti da odredite dinamiku odvijanja časova.

Sve što trebate uraditi je:

  • kontaktirati nas putem maila ili na telefon (033) 645 343 i dati nam sve informacije.

Mi ćemo:

  • pronaći profesora/icu među našim članovima sa kojim/om ćete se dogovarati o terminima, načinu i mjestu odvijanja časova.
  • oblikovati časove prema vašim potrebama.

Literaturu i materijale koji se koriste na časovima profesori(ce) prilagođavaju vašim potrebama i interesovanjima.

Naši osnovni materijali za časove engleskog jezika zasnovani su na udžbeniku New Cutting Edge s popratnim materijalima.


Popunite aplikaciju

Naše saradnice su:

Ifeta Palić, Profesorica bosanskog, hrvatskoga, srpskog jezika

koordinatorica za kurseve

Završila je dodiplomski studij bosanskog, hrvatskoga i srpskog jezika i književnosti naroda BiH na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Na istom fakultetu je završila i diplomski studij na istom odsjeku. BHS kao drugi/strani predaje od 2013. godine. Voli pričati i raspravljati o jeziku. 

Lejla Ljuca, saradnica

profesorica BHS jezika i književnosti

Diplomirala na Odsjeku za književnosti naroda BiH i bosanskom, hrvatskom, srpskom jeziku na Filozofskom fakultetu u Sarajevu gdje je trenutno na magistarskom studiju. Osim što studira, radi i kao profesorica BHS jezika kao drugog/stranog.

Ema Čustović, Profesorica engleskog jezika

saradnica

Magistrirala je na Odsjeku za engleski jezik i književnost na nastavničkom smjeru. Diplomirala je pedagogiju i engleski jezik i književnost. Radi kao profesorica i tutorica. Zanima je rano učenje te rado podučava i djecu. Voli učiti o raznim kulturama, upoznavati nove ljude i putovati.

Lejla Reko Šarčević, saradnica

PROFESORICA BOSANSKOG, HRVATSKOGA, SRPSKOG JEZIKA

 

Završila Bosanski/hrvatski/srpski jezik i književnosti naroda BiH na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Voli knjige, pozorište i ljudske priče iz različitih krajeva svijeta.

 

 

Selma Grahić-Bilić, profesorica bosanskog, hrvatskoga i srpskog jezika

saradnica

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na Odsjeku za bosanski, hrvatski i srpski jezik i književnosti naroda BiH. Na istom odsjeku trenutno privodi kraju i magistarski studij. Radi kao lektorica i kao profesorica BHS jezika kao drugog/stranog. Voli čitati i pričati, upoznavati nove ljude i njihove kulture.

Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.