Zimska škola bosanskog, hrvatskoga, srpskog jezika

ČITAM I PRIČAM
Jedanaesta zimska škola BHS jezika u Sarajevu
22. 1. - 2. 2. 2024.
Nakon tri godine online časova, poželjeli smo se vratiti u učionicu. Nedostaje nam napraviti kafu za sve (i čaj za neke), gledati se u oči, pisati po tabli... Nadamo se da se i vi želite družiti uživo s nama! 
Polaznike i polaznice dijelimo u grupe, prema nivoima, od A1 do C1 (ili C2, što da ne!). U svakoj grupi će biti najviše 8 osoba kako bi svako dobio priliku da učestvuje. Svaki radni dan održat ćemo dva blok časa u trajanju od 90 minuta, sa pauzom od 30 minuta između časova. To je ukupno 30 sati! Od toga, 15 sati odvojeno je za vježbanje gramatike, a 15 za konverzaciju. Udžbenici su prilagođeni za pojedine nivoe, a tekstovi koji se obrađuju odgovaraju potrebama svakodnevnog razumijevanja jezika. Svaka grupa će imati dvije nastavnice koje su zadužene za različite aspekte učenja jezika, sa različitim pristupima.
DODATNO U PONUDI
U sklopu Zimske škole BHS jezika organizujemo intenzivni konverzacijski kurs BHS jezika. Minimalni nivo poznavanja jezika potreban za učešće je B1. Ako se odlučite za konverzacijski kurs, molimo vas da naglasite svoj izbor u rubrici za komentare na prijavnom obrascu.
Materijali su pripremljeni za više nivoa, od A1 do C1. Kada pošaljete obrazac, dobit ćete ulazni test da uradite prije nego što škola počne kako bismo odredili u koju grupu idete. Nakon prvog dana je moguće da promijenite grupu ako vidite da je grupa u koju smo vas smjestili prelagana ili preteška.
Raspored
Časovi će se održavati u učionici u sljedećim terminima:
I smjena: 9:00 - 12:30h
II smjena: 13:30 - 17:00h
Vannastavne aktivnosti: 18:00 - 19:30h

Poslije časova se svi zajedno družimo, gledamo filmove i slušamo predavanja. Čitav program će biti dostupan uskoro, a slobodno možete predložiti temu koja vas zanima ili osobu koju želite upoznati. 
Molimo da prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca naglasite koja smjena vam više odgovara.

Raspored će se praviti na osnovu broja grupa. Također organiziramo nivo C2 za sve one koji su savladali gramatiku BHS jezika, ali još uvijek imaju problema sa (pravo)pisanjem, te za one kojima je BHS maternji jezik, ali ga nikada nisu učili u školi.
Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.