Ljetna škola bosanskog, hrvatskoga, srpskog jezika

ČITAM I PRIČAM

Jedanaesta ljetna škola BHS jezika u Sarajevu
13. – 24. 7. 2020.
Ljetna škola je organizirana u vidu intenzivne nastave u trajanju od dvije sedmice tj. deset radnih dana. Nastava traje četiri školska časa (po dva blok časa od sat i po) sa 30 minuta pauze između drugog i trećeg časa. Od ukupnih 40 časova, dvadeset časova je odvojeno za savladavanje gramatike, a dvadeset časova za čitanje tekstova i konverzaciju. Udžbenici su prilagođeni za pojedine nivoe, a tekstovi koji se obrađuju odgovaraju potrebama svakodnevnog razumijevanja jezika. Svaka grupa ima dvije nastavnice koje su zadužene za različite aspekte učenja jezika, sa različitim pristupima.
U slučaju da želite imati više časova od predviđenih 40, molimo da to naznačite u upisnici. Produžena ljetna škola trajat će još 5 dana (ukupno 15), sa dodatnih 20 časova (ukupno 60), od 27. do 31.7.
Materijali su pripremljeni za više nivoa, od A1 do C1. Kada pošaljete upisnicu, dobit ćete ulazni test da uradite prije nego što škola počne kako bismo odredili u koju grupu idete. Nakon prvog dana je moguće da promijenite grupu ako vidite da je grupa u koju smo vas smjestili prelagana ili preteška..
Na osnovu broja grupa, napravit će se raspored prema kojem će neki polaznici časove imati ujutro, a neki popodne.
Također organiziramo nivo C2 za sve one koji su savladali gramatiku BHS jezika, ali još uvijek imaju problema sa (pravo)pisanjem, te za one kojima je BHS maternji jezik, ali ga nikada nisu učili u školi.
Nakon položenog ispita i razgovora na kraju škole, dobit ćete certifikat o poznavanju bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika s obzirom na nivo.
Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.