Ljetna škola bosanskog, hrvatskoga, srpskog jezika

ČITAM I PRIČAM

Ljetna škola bosanskog, hrvatskoga, srpskog jezika
15 - 26.7.2024.

VRAĆAMO SE U UČIONICU!

Ovogodišnji intenzivni kurs bosanskog, hrvatskoga, srpskog jezika selimo nazad u učionicu. Polaznike i polaznice dijelimo u grupe, prema nivoima, od A1 do C1 (ili C2, što da ne!). U svakoj grupi će biti najviše 8 osoba kako bi svako dobio priliku da učestvuje. Svaki radni dan održat ćemo dva blok časa u trajanju od 90 minuta, sa pauzom od 30 minuta između časova. To je ukupno 30 sati! Od toga, 15 sati odvojeno je za vježbanje gramatike, a 15 za konverzaciju. Udžbenici su prilagođeni za pojedine nivoe, a tekstovi koji se obrađuju odgovaraju potrebama svakodnevnog razumijevanja jezika. Svaka grupa će imati dvije nastavnice koje su zadužene za različite aspekte učenja jezika, sa različitim pristupima.


Materijali su pripremljeni za više nivoa, od A1 do C1. Kada pošaljete upisnicu, dobit ćete ulazni test da uradite prije nego što škola počne kako bismo odredili u koju grupu idete. Nakon prvog dana je moguće da promijenite grupu ako vidite da je grupa u koju smo vas smjestili prelagana ili preteška.


Raspored

Časovi će se održavati u sljedećim terminima: 

I smjena: 9:00 - 12:30h

II smjena: 13:30 - 17:00h

Radionice: 18:00 - 19:30h

Molimo da prilikom ispunjavanja  prijavnog obrasca naglasite u kojem terminu želite imati časove.


Na osnovu broja grupa, napravit će se raspored. Također organiziramo nivo C2 za sve one koji su savladali gramatiku BHS jezika, ali još uvijek imaju problema sa (pravo)pisanjem, te za one kojima je BHS maternji jezik, ali ga nikada nisu učili u školi.

Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.