Jezička dešavanja

ponedjeljak, 26. mart 2012.

Portal radiosarajevo.ba izvještava o dva jezička događaja koja bi vam mogla biti zanimljiva!

Jedan od njih je konferencija i takmičenje studenata germanistike, gdje pravo učešća imaju studenti iz Mostara, Zenice, Banja Luke, Tuzle, Bihaca i Sarajeva: http://www.radiosarajevo.ba/novost/77236/GIB-Konferencija-i-natjecanje-studenata-germanistike

Cilj projekta je ohrabrenje i animiranje studenata za samostalne naučno-istraživačke radove, poboljšanje svojih prezentacijskih sposobnosti i dokazivanje svog stečenog znanja. Studentima će biti plaćeni troškovi puta i smještaja, a kao glavna nagrada ovog natjecanja pobjednika slijedi novčana nagrada. Također, organizirana je i zajednička zabava.

Pročitajte više i o 'Spelling Bee', takmičenju u organizaciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. http://www.radiosarajevo.ba/novost/77093/BiH-Prvo-takmicenje-u-spelovanju-engleskog.

Projekat je počeo s 1.200 učenika u 65 škola širom BiH, koji su se takmičili u svojim učionicama u decembru prošle godine. 

Pobjednici ovih takmičenja takmičit će se na regionalnim takmičenjima ove sedmice u devet američkih kutaka širom BiH. 

Po dva pobjednika svakog od regionalnih takmičenja učestvovat će na državnom finalnom takmičenju u Sarajevu u Kamernom teatru, 21. aprila, u sklopu Festivala američke kulture.

Više detalja možete pronaći na njihovoj oficijelnoj Facebook stranici: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150676984329431.415703.84175439430&type=1!

Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.