Dan otvorenih vrata

srijeda, 30. mart 2011.

Dragi čitatelji i čitateljice,

s radošću vas obavještavamo da je 5.4.2011. godine Dan otvorenih vrata Udruženja Lingvisti. To znači da pozivamo sve vas koji ste naši dugogodišnji članovi i suradnici, ali i vas koji  prvi put čujete za nas, da dođete u naše prostorije i s nama podijelite radost ovog dana.

Za one koji ne znaju, nedavno smo promijenili naziv u Udruženje za jezik i kulturu Lingvisti – do sada smo uspješno radili pod imenom Udruženje mladih lingvista i prevodilaca u Bosni i Hercegovini. Osim što smo dobili novo ime, malo smo i redefinirali svoje aktivnosti i ciljeve.

Vratimo se utorku. U našim prostorijama u ulici Alojza Benca 1, na Dolac Malti, upriličit ćemo dodjelu nagrada pobjednicima na konkursu za najbolji rad iz jezika, a povodom Evropskog dana jezika. Cilj nam je bio, kao i svake godine, srednjoškolce i srednjoškolke ohrabriti da se upuste u lingvističko razmišljanje, da tragaju za lingvističkom literaturom i da osvijeste promjene koje se dešavaju u jeziku a čiji su i oni sami svjedoci. Ove godine teme su bile:  skraćivanje u SMS porukama, upotreba engleskih riječi sa interneta u govornom jeziku te skrivanje (gramatičkog) lica i roda na blogu. U prošlom izdanju e-magazina već ste mogli čitati jedan rad.

Šta još? Pozivamo vas da, ukoliko to već niste uradili, postanete članom našeg Udruženja. To možete uraditi na način da našu biblioteku obogatite knjigom iz polja lingvistike ili knjigom na nekom stranom jeziku. Jednostavno je – vi nama knjigu, mi vama članstvo za 2011.godinu! Naša biblioteka je, kao što je poznato, uvijek dostupna za korištenje svim našim članovima.

I da, u utorak cijeli dan kahvu pijemo uz Klasove kolačiće! Zaliha ograničena. Treba li vam još razloga da nas posjetite?

Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.