SWEDEX - certifikat za poznavanje švedskog jezika

Swedex certifikat za poznavanje švedskog jezika!

Veliko nam je zadovoljstvo ponuditi polaganje švedskog jezika za nivoe A2, B1 i B2 po propisima Evropskog okvira za strane jezike. Od novembra 2017. godine također uvodimo i Swedex ispit za C1 nivo! Swedex certifikat je certifikat poznavanja švedskog jezika kao stranog, priznat u Švedskoj, ali i međunarodno, prilikom zapošljavanja, nastavka studija švedskog jezika itd. Test traje nekoliko sati, a testiraju se osnovne jezičke vještine: slušanje, čitanje, pisanje i govorenje. Možete ga polagati u grupi ili samostalno.

Test košta 450 KM, a cijena uključuje sve potrebne materijale i diplomu o poznavanju jezika.

Cijena za polaganje C1 nivo je nešto veća, zbog drugačijih tehničkih uslova. Ukoliko želite polagati C1 nivo, javite nam se na email adresu, ili lično u prostorijama Udruženja. 

 

Za sve dodatne informacije o Swedexu posjetite web-stranicu: www.swedex.info ili se obratite direktno voditeljici testiranja Ameli Fifić na: info@restillbosnien.se.


DATUMI

Pojedinačni termini za polaganje SWEDEX ispita mogu se zakazati već u oktobru. 

Naredni termin za grupno održavanje ispita za SWEDEX certifikat (A2, B1, B2 i C1 nivo) je 24. novembar 2017. 

Prijave se vrše do 6. novembra u prostorijama Udruženja Lingvisti. Avans od 10% plaća se pri prijavi (45 KM), a ostatak na dan ispita (405 KM). Avans je nepovratan.

Ukoliko vam ovaj datum ne odgovara, moguće je organizirati SWEDEX testiranje i u oktobru. 

Ako vas zanima više informacija o načinu prijave, kontaktirajte nas

O voditeljici testiranja

Amela Fifić, Voditeljica SWEDEX testiranja

Profesorica švedskog jezika

Profesorica švedskog jezika, historije i religijskih nauka u Göteborgu, u Švedskoj. Ovlaštena je voditeljica međunarodnih testiranja švedskog jezika za nivoe A2, B1 i B2. Već godinama živi u Švedskoj i aktivno se bavi sportom, jezicima, ali i organizacijom putovanja u BiH.

Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.