Poziv za porodice/osobe-domaćine (host porodice/osobe) za studente/ice iz Amerike 20.7. – 17.8.

 

Udruženje za jezik i kulturu Lingvisti u saradnji sa Univerzitetom u Arizoni organizira za studente i studentice iz Arizone Ljetnu školu bosanskog, hrvatskoga, srpskog jezika koja će trajati mjesec dana, od 23.7. do 16.8. 2013. godine.

S obzirom da je jedan od ciljeva programa da se studenti i studentice što bolje upoznaju sa kulturom Bosne i Hercegovine, za vrijeme svog boravka bit će smješteni kod porodica/osobe-domaćina i sa članovima/icama porodice i/ili njihovim prijateljima razgovarati na bosanskom, hrvatskom, srpskom jeziku.

Traže se porodice/osobe iz Sarajeva koji žele na mjesec dana, od 20.7. do 17.8., ugostiti jednog američkog studenta ili studenticu.

Potrebno je da student/ica ima svoju sobu, pristup kuhinji i toaletu/kupatilu te da može koristiti veš-mašinu. Studenti/ce će biti sami sebi kupovati i pripremati hranu te su obavezni da održavaju svoju sobu čistom.

Udruženje će kao organizatori porodicama/osobama koje prihvate da ugoste student(ic)e dati novčanu naknadu za to vrijeme boravka gosta/gošće u vašoj porodici. Jedan dio naknade će se isplatiti na račun po potpisivanju ugovora, a drugi dio po okončanju boravka.

Molimo sve zainteresirane porodice/osobe da nam pošalju popunjen formular do 1. juna. Formular možete preuzeti OVDJE. Sa porodicama/osobama koje budu ispunjavali kvalifikacije uradit ćemo intervju. Udruženje za jezik i kulturu Lingvisti zadržava pravo odabira porodica/osoba.

Za više detalja možete kontaktirati Merimu Dervišić ili Sandru Zlotrg na [email protected] ili telefonom na 033 645 343.

Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.