Online ljetna škola bosanskog, hrvatskoga, srpskog jezika

ČITAM I PRIČAM

 


Ovogodišnji intenzivni kurs bosanskog, hrvatskoga, srpskog jezika selimo online, na Zoom platformu. Iako ćemo način predavanja prilagoditi online okolnostima, naš cilj da čitamo i pričamo i kroz komunikaciju učimo BHS jezik ostaje isti. Polaznike i polaznice dijelimo u grupe, prema nivoima, od A1 do C1 (ili C2, što da ne!). U svakoj grupi će biti najviše 8 osoba kako bi svako dobio priliku da učestvuje. Svaki radni dan održat ćemo dva blok časa u trajanju od 90 minuta, sa pauzom od 30 minuta između časova. To je ukupno 30 sati! Od toga, 15 sati odvojeno je za vježbanje gramatike, a 15 za konverzaciju. Udžbenici su prilagođeni za pojedine nivoe, a tekstovi koji se obrađuju odgovaraju potrebama svakodnevnog razumijevanja jezika. Svaka grupa će imati dvije nastavnice koje su zadužene za različite aspekte učenja jezika, sa različitim pristupima.


U slučaju da želite imati više časova od predviđenih 20, molimo da to naznačite u upisnici. Produžena ljetna škola trajat će još 5 dana (ukupno 15), sa dodatnih 10 časova (ukupno 30), od 27. do 31. jula.


Materijali su pripremljeni za više nivoa, od A1 do C1. Kada pošaljete upisnicu, dobit ćete ulazni test da uradite prije nego što škola počne kako bismo odredili u koju grupu idete. Nakon prvog dana je moguće da promijenite grupu ako vidite da je grupa u koju smo vas smjestili prelagana ili preteška.


Na osnovu broja grupa, napravit će se raspored. Također organiziramo nivo C2 za sve one koji su savladali gramatiku BHS jezika, ali još uvijek imaju problema sa (pravo)pisanjem, te za one kojima je BHS maternji jezik, ali ga nikada nisu učili u školi.

Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.