Engleski jezik za odrasle

 Udruženje za jezik i kulturu Lingvisti nije obična škola jezika. Mi smo kolektiv ljudi koji se u radu i životu rukovode istim vrijednostima: vjerujemo u snagu prijateljstva i solidarnosti, iscjeliteljsku moć smijeha i razumijevanja, a ponajviše - u suosjećanje. Suosjećanje je jedno od dva osnovna principa naše predavačke filozofije i vizije. Svaki put kada zakoračimo u učionicu potpuno smo svjesni da pred nama ne sjede klijenti, već ljudska bića, sa bogatim i zamršenim životnim iskustvima, sa vlastitim željama i strahovima, i da ih učenje stranog jezika stavlja u ranjivu poziciju i čini nesigurnim. Proces učenja započinje prepoznavanjem ljudskosti u svakom od učenika/učenica.

 

Učenje stranog jezika nije jednostavno i ne dešava se preko noći. Potrebno je jako puno rada, truda i vremena. Zato je drugi princip naše predavačke filozofije i vizije: strast. Mi strastveno volimo svoj posao i ne radimo ga polovično. U učionicu nikada ne ulazimo rastreseni, neraspoloženi, umorni. Vi imate pravo zapasti u malodušnost, ali mi ne. Vi imate pravo na frustriranost, mi ne. Naše je da budemo beskrajno strpljive i pružamo bezuvjetnu podršku. 

 

Svaki nivo traje četiri mjeseca (16 sedmica), sa fondom od 64 časa (4 časa sedmično).

  • Kursevi se održavaju dva puta sedmično (po 1,5 h).
  • Polaznici/e su raspoređeni u grupe do osmero polaznika.
  • Časovi se održavaju u terminima:

 

ponedjeljak

utorak

srijeda

četvrtak

14.00-15.30

A2 

B1 

A2 

B1 

17.30-19.00

B1 

B2

B1 

B2

19.15-20.45

A1

C1

A1

C1

19.15-20.45

A2 

 

A2  

 

Literatura i materijali

Koristimo:

  • zanimljive udžbenike i vježbanke (Cutting Edge, treće izdanje iz 2013. godine) i dodatni materijal u skladu sa CEF-om. Svi polaznici/polaznice dobijaju knjigu u PDF formatu. 
  • internet, časopise, rječnike, gramatike, romane, zbirke kratkih priča, poeziju, filmove, različite video i audio materijale... Znanje tražimo u svemu! 

Cijene i plaćanje

Cijena za kurs je 350 KM (sa PDV-om). Možete platiti u mjesečnim ratama 4 x 87,5 KM.

Prvu ratu kursa potrebno je uplatiti prije samog početka i donijeti uplatnicu na prvi čas. 

Popusti

  • popust za članove od 10%
  • popust od 15% za partnera/partnericu
  • popust od 10% za polaznike/ce koji pohađaju kurs u Lingvistima treći put

Prijava na kurs

Nakon što popunite ovaj formular, dobit ćete mail sa informacijama o početku kursa i rasporedu. Ako ne idete na početni nivo, trebat ćete uraditi ulazni test (besplatno) kako bismo procijenili na koji nivo da vas svrstamo. 

Osim online, prijaviti se možete i tako što dođete do nas i upisni list popunite lično.

 


Popunite aplikaciju

 

Predavačice

  

JASENKA KAPETANOVIĆ, PROFESORICA ENGLESKOG JEZIKA

saradnica

Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na Odsjeku za engleski jezik i književnost. Završava magistarske studije iz prevođenja i nastave engleskog kao drugog/stranog jezika. Radi kao profesorica i prevoditeljica. Voli čitati i putovati, pronalaziti zanimljivu muziku iz različitih kultura i raspravljati o svemu i svačemu.

Amila Tutkur, Profesorica engleskog jezika

saradnica

Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu - Odsjek za engleski jezik i književnost. Trenutno privodi kraju magistarski studij na istom fakultetu. Radi kao profesorica engleskog jezika i prevoditeljica.  Članica je Udruženja od 2013. godine. 

 

Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.