Engleski jezik za odrasle ONLINE

Udruženje za jezik i kulturu Lingvisti nije obična škola jezika. Mi smo kolektiv ljudi koji se u radu i životu rukovode istim vrijednostima: vjerujemo u snagu prijateljstva i solidarnosti, iscjeliteljsku moć smijeha i razumijevanja, a ponajviše - u suosjećanje. Suosjećanje je jedno od dva osnovna principa naše predavačke filozofije i vizije. Svaki put kada zakoračimo u učionicu potpuno smo svjesni da pred nama ne sjede klijenti, već ljudska bića, sa bogatim i zamršenim životnim iskustvima, sa vlastitim željama i strahovima, i da ih učenje stranog jezika stavlja u ranjivu poziciju i čini nesigurnim. Proces učenja započinje prepoznavanjem ljudskosti u svakom od učenika/učenica.

 

Učenje stranog jezika nije jednostavno i ne dešava se preko noći. Potrebno je jako puno rada, truda i vremena. Zato je drugi princip naše predavačke filozofije i vizije: strast. Mi strastveno volimo svoj posao i ne radimo ga polovično. U učionicu nikada ne ulazimo rastreseni, neraspoloženi, umorni. Vi imate pravo zapasti u malodušnost, ali mi ne. Vi imate pravo na frustriranost, mi ne. Naše je da budemo beskrajno strpljive i pružamo bezuvjetnu podršku. 

 

Svaki nivo traje tri mjeseca (12 sedmica), sa fondom od 48 časova (4 časa sedmično).

  • Početak kursa: 14. februar 2022.
  • Kursevi se održavaju dva puta sedmično (po 1,5h) online na Zoom platformi.
  • Polaznici/e su raspoređeni u grupe do osmero polaznika.
  • Časovi se održavaju u terminima: 12:00 - 13:30h i 18:00 - 19:30h

 

 Literatura i materijali

Koristimo:

  • zanimljive udžbenike i vježbanke (Cutting Edge, treće izdanje iz 2013. godine) i dodatni materijal u skladu sa CEF-om. Svi polaznici/polaznice dobijaju knjigu u PDF formatu. 
  • internet, časopise, rječnike, gramatike, romane, zbirke kratkih priča, poeziju, filmove, različite video i audio materijale... Znanje tražimo u svemu! 

Cijene i plaćanje

Cijena kursa je 351 KM (sa PDV-om). Moguće plaćanje na 3 rate u iznosu od 117 KM.

Popusti

  • popust za članove od 10%
  • popust od 15% za partnera/partnericu
  • popust od 10% za polaznike/ce koji pohađaju kurs u Lingvistima treći put

Prijava na kurs

Nakon što popunite ovaj formular, dobit ćete mail sa informacijama o početku kursa i rasporedu. Ako ne idete na početni nivo, trebat ćete uraditi ulazni test (besplatno) kako bismo procijenili na koji nivo da vas svrstamo. 

Osim online, prijaviti se možete i tako što dođete do nas i upisni list popunite lično.

 


Popunite aplikaciju

 

Predavačice

  

Ema Čustović, Profesorica engleskog jezika

saradnica

Magistrirala je na Odsjeku za engleski jezik i književnost na nastavničkom smjeru. Diplomirala je pedagogiju i engleski jezik i književnost. Radi kao profesorica i tutorica. Zanima je rano učenje te rado podučava i djecu. Voli učiti o raznim kulturama, upoznavati nove ljude i putovati.

Lamija Čengić, profesorica engleskog jezika

uredska asistentica i voditeljica društvenih mreža

Studentica završne godine dodiplomskog studija na Filozofskom fakultetu u Zenici, na Odsjeku za engleski jezik i književnost. Radi kao prevoditeljica. Također govori turski jezik i voli istraživati o međusobnoj povezanosti i interpretaciji stranih jezika. Voli čitati o složenosti značenja u različitim kulturama.

Comments

© 2015 lingvisti.ba All rights reserved.